Stát získá na dividendách skoro dvojnásobek loňské částky

Stát dostane na dividendách za letošní rok zhruba dvacet miliard korun. Je to téměř dvojnásobek loňské částky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České peníze

České peníze | Foto: Filip Rožánek

Kvůli hospodářské krizi by se dokonce částka mohla ještě zvýšit. Podle místopředsedy ČSSD Milana Urbana by se v tom případě měly peníze použít například na jednorázové vyplacení příspěvku seniorům.

"Mírné zvýšení je možné, samozřejmě ne na úkor investic ČEZu, ale pokud by ty peníze měly zůstávat ladem a ležet nějaký čas bez užitku, tak si dovedu představit, že zvýšení té dividendy je možné," řekl Urban v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

"A samozřejmě nemělo by jen lepit díry ve státním rozpočtu, ale měly by být použity nějakým smysluplnějším způsobem," dodal Urban.

Přehrát

00:00 / 00:00

Milan Urban o možném zvýšení dividendy

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Alžběta Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme