Ve středu se má rozhodnout o dalším osudu lihovaru v Trmicích na Ústecku

Lihovar v Trmicích na Ústecku měl přestat vyrábět už 1. sprna. Nařízení Stavebního úřadu ale nerespektuje a provoz zatím nezastavil. Raději platí pokuty. Stavební úřad naposledy lihovaru udělil pokutu ve výši 800 tisíc korun. Ve středu bude jasné, jaké budou další kroky vedení lihovaru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lihovar Trmice

Lihovar Trmice | Foto: Tomáš Šácha

Lihovar měl ukončit výrobu kvůli překročení limitů zápachu a hluku. Odmítl to ale udělat s tím, že na odstranění zápachu nelze pracovat při odstávce výroby a podal odvolání ke krajskému úřadu.

Stavební úřad v Trmicích ale mezitím udělil lihovaru téměř milionovou pokutu. Ve středu zasednou zástupci lihovaru a stavebního úřadu za jednací stůl, aby se dohodli o dalším postupu.

Stavební úřad je však podle jeho vedoucího Martina Sommera odhodlán pokutovat lihovar do té doby, dokud výrobu nezastaví. Maximální výše pokuty může být až milion korun. Otázkou tak zůstává, jak dlouho se může lihovaru, postavenému za více než miliardu korun, vyplatit placení milionových pokut.

Výsledek středeční schůzky s napětím očekávají i obyvatelé Trmic, které zápach z lihovaru obtěžuje už více než dva roky.

Přečtěte si také:
Trmický lihovar dostal pokutu
Trmický lihovar musí zastavit výrobu
Trmický lihovar chystá obnovu provozu
Stavební úřad prodloužil zkušební provoz lihovaru v Trmicích na Ústecku do 30. dubna
Obyvatele v Ústí nad Labem obtěžuje zápach z lihovaru

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme