Novoborský Crystalex chtějí věřitelé prodat do konce týdne

O prodeji sklárny Crystalex se bude rozhodovat už v pátek. Nabídku na odkoupení hlavního závodu v Novém Boru, provozovny v Hostomicích na Teplicku a sklárny Karolinka na Vsetínsku předložilo věřitelskému výboru osm zájemců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

broušené  sklo

broušené sklo | Foto: Sklárny Bohemia Poděbrady

Věřitelský výbor Crystalexu vyzval zájemce o jednotlivé závody, aby v pátek na dalším jednání předložili svoji konečnou upravenou cenovou nabídku. Jak Českému rozhlasu potvrdil Dalibor Hlaváč z firmy Deloitte Advisory, která na prodeji spolupracuje s insolvenčním správcem, jedná se především o prodeji hlavního závodu v Novém Boru, sklárny Karolinka na Vsetínsku a provozovny v Hostomicích.

Pokud v pátek výbor nerozhodne o prodeji jednotlivých závodů, bude jednat se třemi nejvážnějšími zájemci znovu ve středu 26. srpna.

Zájem o sklárny zatím projevilo sedm firem. Hlavní insolvenční správce zkrachovalého Crystalexu nabízí kromě hlavního výrobního závodu v Novém Boru a sklárny v Karolince také výrobnu ve Vrbně pod Pradědem. Na prodej je i stoprocentní podíl v dceřiné firmě Bohemia Cristal Handelschaft a další aktiva zmíněné zkrachovalé firmy.

Sklárny v Karolínce tento týden obnovily výrobu

Zmíněný závod v Karolince na Vsetínsku navíc v úterý částečně obnovil výrobu. Během tohoto týdne se do výroby nápojového skla zapojí přes 80 lidí.

V první fázi obnovy provozu by se tak do práce mohla vrátit až stovka lidí. Zda se ale i později podaří zaměstnat také ostatní propuštěné, je nejisté. V Karolince ještě loni pracovalo asi 260 lidí.

Skláři zaměstnaní prostřednictvím pracovních agentur mají zatím smlouvy na jeden měsíc. Podle odborů ale stávající zakázku zajistí zaměstnancům práci minimálně na následujících 4 až 5 měsíců.

Přečtěte si také:
Věřitelé v Praze jednají o prodeji jednotlivých závodů Crystalexu
Sklárny v Karolince opět spouští provoz
Sklárny ve Světlé budou na prodej
Pece ve sklárnách v Rapotíně definitivně vyhasly
Špidla: Peníze na pomoc sklářům by mohly přijít i z Evropské unie
Městský soud v Praze vyhlásil konkurz na poděbradskou sklárnu
Ministr práce slíbil pomoc lidem z uzavřených skláren
Sklárny ve Světlé a Poděbradech oznámily hromadné propouštění
Sklárny Bohemia v Poděbradech propustí nejméně 150 lidí
Oblasti, které postihlo rušení skláren, dostanou od státu pomoc
Další sklárna koncernu Bohemia Crystalex Trading a Porcela Plus končí

Lukáš Vincourek, Ivana Schoffelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme