Hygienici se zaměřili na stánky s občerstvením. A objevili nedostatky

Kontroly hygieniků odhalily problémy v některých stáncích s rychlým občerstvením. Například v Královéhradeckém kraji už od začátku prázdnin udělili pokuty za několik tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stánek s občerstvením

Stánek s občerstvením | Foto: Jan Rosenauer

Při kontrolách stánků s rychlým občerstvením hygienici našli prošlé uzeniny i špínu. Problémy byly také se správnou teplotou v chladničkách.

"Nacházíme špínu ve stánku nebo špinavý pracovní oděv personálu. Často také provozovatelé nemívají doklad o kvalitě vody," říká Veronika Krejčí z Krajské hygienické stanice v Hradci Králové.

Pokut hygienici udělili hned několik. "Ve čtvrtině případů byly uděleny sankce v celkové hodnotě šest a půl tisíce korun."

Podle hygieniků se ale situace nijak neliší od minulých sezón, kontroly budou i v Královéhradeckém kraji dál pokračovat.

V Ústí nad Labem o letošních prázdninách už zkontrolovali téměř šedesát stánků s občerstvením. Udělili osm pokut v celkové výši 11 tisíc korun, žádný stánek ale nebyli nuceni zavřít.

Nejčastější prohřešky stánkařů byly opět v osobní i provozní hygieně a ve špatném skladování potravin.

Články na podobné téma:
Jihočeští hygienici zesílili kontroly dětských táborů
Hygienici na Děčínsku kontrolují studny zdarma
Hygienici nedoporučují koupání v jihočeských vodách
Hygienici kontrolovali restaurace na Českolipsku

Marika Táborská, Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme