Policie hlídá fotbalové fanoušky Crvené Zvezdy Bělehrad

Fotbalové utkání 4. předkola Evropské ligy mezi pražskou Slavií a Crvenou Zvezdou Bělehrad považuje česká policie zejména kvůli srbským fanouškům hostů za velmi rizikové. Několik výtržností rowdies na našem území už jí dává za pravdu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci SK Sigma Olomouc

Fanoušci SK Sigma Olomouc | Foto: www.sigmafotbal.cz

Rozdovádění příznivci srbského týmu vyplenili dvě benzínové pumpy v Jihomoravském kraji, konkrétně v Ladné na Břeclavsku a Hustopečích u Brna. Policie zasáhla a téměř třem desítkám Srbů zkrátila vízum do České republiky tak, že se na utkání nedostanou.

Policie přijala příslušná bezpečnostní opatření včetně toho, že je v pohotovosti od ranních hodin až do odvolání. Nasazení policistů v hlavním městě vyčíslil Radiožurnálu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

"Jelikož pražská policie vyhodnotila toto utkání jako velmi rizikové, nasadila na střežení veřejného pořádku v oblasti vršovického stadionu 280 policistů. Především pořádkové jednotky, ale také dopravní a kriminální služby. Přítomní budou i psovodi a policisté na koních. Celou situaci monitoruje vrtulník."

Jak potvrdil policejní mluvčí Hulan, opatření se připravují hlavně kvůli fanouškům hostujícího týmu.

"Protože samozřejmě situaci monitorujeme nejen v den samotného utkání, ale již několik dní, možná několik týdnů před utkáním, máme určité poznatky, ze kterých vyplývá, že by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku, možná i k zásadnějším událostem."

Andrea Zoulová z tiskového oddělení pražské policie potvrdila, že v Praze se pohybuje asi tisícovka srbských fanoušků. Ve vysílání Rádia Česko varovala před střety s podnapilými rowdies, současně potvrdila připravenost policie zasáhnout v případě konfliktů.

Přehrát

00:00 / 00:00

O bezpečnostní stránce fotbalového utkání Slávia - CZ Bělehrad Andrea Zoulová z tiskového oddělení pražské policie na Rádiu Česko

Přečtěte si také:
Fotbalový CZ Bělehrad vypsal vysoké odměny za postup přes pražskou Slavii
Vztahy mezi Slovenskem a Chorvatskem poznamenal fotbal
Chorvatští fotbaloví fanoušci se porvali se slovenskou policií
Polské fotbalové fanoušky čekají revoluční bezpečnostní opatření a tresty
Ochranka nezvládla fotbalový zápas v Brně, musela zasáhnout policie

Veronika Malá, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme