Novým generálním ředitelem ČTK bude Radim Hreha

Novým generálním ředitelem České tiskové kanceláře se stane bývalý ředitel Slovenské televize Radim Hreha. Rozhodla o tom dnes Rada ČTK. Ve funkci od 1. října nahradí dosavadního ředitele Milana Stibrala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrteční volbu rady Radiožurnálu potvrdila její předsedkyně Pavla Valčáková. "Na dnešním zasedání rada, která byla v plném počtu sedmi členů, zvolila těsnou většinou jednoho hlasu novým generálním ředitelem ČTK pana inženýra Radima Hrehu. On má značné zkušenosti z médií, především jako manažer, a to asi zapůsobilo, proto zřejmě dostal o jeden hlas více," uvedla Valčáková.

Podle Valčákové přesvědčily členy rady například plány Hrehy na modernizaci chodu ČTK nebo úpravy financování kanceláře.

Šestapadesátiletý Hreha nyní působí jako ředitel speciálních projektů společnosti KIT Digital. V médiích působí od konce 90. let, nejprve byl mediálním analytikem ve společnosti CEPRA, která pracovala mimo jiné pro televizi Nova (1998-2001), poté šest let vedl společnost Česká média; začátkem roku 2006 byl šéfem sekretariátu generálního ředitele České televize; od prosince 2006 do prosince 2007 byl generálním ředitelem Slovenské televize.

Výběrové řízení rada vyhlásila 15. června. Vedle Hrehy se tendru zúčastnil současný náměstek generálního ředitele ČTK Jiří Majstr, dále Jiří Hlaváček, Václav Novotný a Aleš Ptáček.

Dosavadní šéf agentury Milan Stibral stojí v čele agentury od roku 1993. Jeho nynější šestileté funkční období mělo skončit za dva roky. Stibral se nicméně rozhodl odejít letos na konci září do důchodu. Během jeho působení se veřejnoprávní agentura stala plně finančně nezávislou a nepobírá žádné dotace ze státního rozpočtu.

ČTK je největší tiskovou agenturou v ČR. Denně vydá v průměru 700 textových zpráv, až 400 fotografií, deset videopříspěvků a kolem 50 zvukových záznamů. Má 16 domácích poboček a devět zahraničních a celkově zaměstnává 365 lidí. V loňském roce vykázala tržby 331 milionů korun a zisk 18,4 milionu Kč.

Přečtěte si také:

Rada ČTK bude rozhodovat o novém řediteli agentury
Rada ČTK vybírá nového ředitele, Milan Stibral odchází do důchodu
Kulturní výbor sněmovny projednával zprávy o hospodaření veřejnoprávních médií

Veronika Malá, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme