Kvůli hospodářské krizi ubývá práce i vězňům

Hospodářská krize se nevyhnula ani věznici na Mírově. Zaměstnanost odsouzených poklesla o desetinu. Práci tak má už jen 54 vězňů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nádvoří věznice Mírov

nádvoří věznice Mírov | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Vězni vyrábějí nábytek, kterým se vybavují především soudy, státní zastupitelství, státní instituce a zakázky mají až do konce letošního roku.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nových pracovních skupinách vězňů mluvil na Rádiu Česko mluvčí Vězeňské služby Robert Káčer.

Podle Jiřího Ondráška, vedoucího zaměstnávání vězněných osob v mírovské věznici, přednost při získávání práce dostávají vězni manuálně zruční nebo vyučení v oboru. "Když už máme volné pracovní místo, tak si samozřejmě vybereme. Hraje tam roli hlavně manuální zručnost, vyučení, vzdělání ani tak ne. Naši mistři jsou schopni vězně samozřejmě zaučit a tu práci je naučit. Někteří vězni, co pracují ve výrobě nábytku, hlavně ti, kteří mají dlouhodobé tresty, jsou už dnes odborníci," vysvětlil Ondráček.

Přečtěte si také:

Vězni by rádi do práce, nemají ale kam
České věznice praskají ve švech, situace začíná být krizová
Ministryně spravedlnosti Kovářová: Česku hrozí kolaps vězeňství
Vězňové budou pomáhat při odklízení přírodních katastrof

Zdeňka Jílková, Helena Berková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme