Exploze parovodu vyděsila centrum Českých Budějovic

Parovod explodoval v pondělí krátce před patnáctou hodinou odpolední v centru Českých Budějovic. Mohutný sloup páry bylo vidět z velké vzdálenosti. Výbuch nadělal pouze škody na majetku, zdravotníci ošetřili několik lidí v šoku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výbuch parovodu v Českých Budějovicích

Výbuch parovodu v Českých Budějovicích | Zdroj: ČTK

Havárie se stala v Alešově ulici, ta je nyní uzavřená v úseku od Čechovy ulice po Vrchlického nábřeží. Porucha nezasáhne větší část města, bez teplé vody je jedna mateřská školka a jeden rodinný dům.

Poté, co pára přestala tryskat z potrubí, odhadl následky velitel zásahu hasičů Jan Pavlík: "Je tady poškozených několik desítek aut, rozházené kamení a asfalt."

Českobudějovická teplárna potrubí na místě havárie minulý týden opravovala, v den výbuchu ale naštěstí nikdo ve výkopu nepracoval. Potvrdil to ředitel rozvodu tepla Jan Duda: "Ne, naposledy se tam pracovalo v pátek."

Parovod explodoval právě v místě výkopu, který vznikl při opravách. Tlak vytrhl litinové koleno o průměru asi 40 centimetrů a délce asi tři metry.

Přečtěte si také:
Hasiči: lidé by si měli ve vedrech dávat pozor na hořlaviny
Výbuch ve slévárně na západě Francie zranil desítky lidí
Pět popálených lidí skončilo v nemocnici. Za výbuch plynové bomby můžou vedoucí
Exploze vagónů s plynem zabila v Itálii nejméně 13 lidí
Moskevští hasiči dostali pod kontrolu požár zapříčiněný výbuchem potrubí

Ivan Mls, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme