Michaela Jacksona zabila smrtelná dávka anestetika propofol

Zpěvák Michael Jackson měl v těle smrtelnou dávku silného anestetika propofol. K takovému závěru došel podle zveřejněných dokumentů koroner v Los Angeles. Agentura Associated Press přišla s nepotvrzenou informací, že koroner viní ze zabití Jacksonova osobního lékaře Conrada Murrayho.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Jackson: CD Blood On The DanceFloor / History In The Mix (1997)

Michael Jackson: CD Blood On The DanceFloor / History In The Mix (1997)

O vině lékaře Murrayho spekulují americká především bulvární média už od 25. června, tedy data smrti Michaela Jacksona. Úřad losangeleského koronera, který prováděl pitvu, ale odmítá informace o připravovaném obvinění kolující v médiích stále komentovat.

Policie už Murrayho dvakrát vyslýchala a prohledala jeho dům a dvě pracoviště, na kterých působil. Přesto ho oficiálně zatím z ničeho neobvinila.

Informace o lékařově případné zodpovědnosti za smrt krále popu tak zatím pořád zůstávají na úrovni spekulací.

Propofol zajímá vyšetřovatele

Zhruba v polovině července mluvčí izraelské farmaceutické firmy Teva potvrdila, že se Američané zajímají o silné anestetikum Diprivan neboli Propofol. Teva navíc nedávno stáhla dobrovolně z amerického trhu dvě šarže tohoto generického přípravku, protože jeho podávání způsobilo v několika státech desítkám pacientů bolesti a horečky.

Michael Jackson byl jednou z nejúspěšnějších osobností populární hudby všech dob. Po celém světě prodal tři čtvrtě miliardy nahrávek. V poslední době ho ale pronásledovat skandály a finanční potíže. Smrt ho zastihla v době, kdy se připravoval na nové turné.

Jackson zemřel 25. června v Kalifornii. Padesátiletého zpěváka našli v jeho domě v Los Angeles přivolaní záchranáři. Za mrtvého byl prohlášený po převozu do nemocnice. Úřad koronera tehdy oznámil, že chce s definitivním závěrem počkat až na výsledky toxikologických a jiných testů, které budou k dispozici za několik týdnů.

Přečtěte si také:
Smrt Michaela Jacksona mohla způsobit injekce s anestetikem
Američané prošetřují, jestli Michaela Jacksona nezabil izraelský lék
Lidé se rozloučili s Michaelem Jacksonem
Svět se rozloučí s Michaelem Jacksonem
Jacksonovi fanoušci si mohou začít vyzvedávat lístky na pietní obřad
O lístky na pohřeb Michaela Jacksona zažádalo přes milion a půl lidí
Zpěvák Michael Jackson je mrtev

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme