Odešel poslední slavný člen amerického klanu Kennedyů

Ve Spojených státech zemřel Edward Kennedy, dlouholetý americký senátor za Demokratickou stranu a člen slavné politické rodiny. Ve věku sedmasedmdesáti let podlehl rakovině mozku, kterou mu lékaři diagnostikovali loni v květnu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senátor Edward Kennedy na fotografii z roku 2006

Senátor Edward Kennedy na fotografii z roku 2006 | Zdroj: ČTK

Před několika dny bratr exprezidenta Johna i bývalého senátora Roberta, kteří se oba stali obětí atentátu, vzkázal, že by v případě zhoršení svého zdravotního stavu měl být v Senátu rychle nahrazen kvůli důležitým podzimním hlasováním.

To dokazuje, jak moc jeden z nejdéle sloužících - senátorem se stal poprvé v roce 1962 ve svých třiceti letech - a nejpracovitějších amerických zákonodárců žil politikou.

Přestože postupující nemoc Kennedymu stále víc komplikovala práci, nepřestal se zasazovat o velkou reformu amerického zdravotnictví, která byla jeho klíčovým tématem.

Spekulace o horšícím se zdraví senátora Kennedyho se objevily už před týdnem, když nepřišel na pohřeb své sestry Eunice.

Podle agentury Reuters odešla s Edwardem Kennedym poslední veřejná celebrita ze slavné rodiny, která se nesmazatelně zapsala do americké historie, kterou ale také potkalo mnoho tragédii.

Přečtěte si také:
Americký klan Kennedyů chce vyslat posilu do Senátu
Známý americký senátor Kennedy se zotavuje ze záchvatu

Jan Prokeš, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme