Liberec se připravuje na rumunské chuligány

Policie a pořadatelská služba v Liberci jsou kvůli rumunským fotbalovým rowdies v pohotovosti. Na odvetný zápas předkola Evropské ligy Slovanu Liberec a Dinamo Bukurešť jich přijede kolem tří set.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zásah policie

Zásah policie | Zdroj: ČTK

I když Slovan posiluje svoji pořadatelskou a bezpečnostní službu na 85 lidí, spoléhá v případě agresivního chování rumunských fanoušků převážně na policii.

Bezpečnost u stadionu a ve městě bude zajišťovat stovka policistů, kriminalistů, kynologů se psy a více než stovka severočeských těžkooděnců.

Problémy s fanoušky nejsou ani letos výjimečné

Minulý týden na území ČR doslova řádili srbští fanoušci fotbalového klubu Crvena Zvezda Bělehrad, kteří přicestovali na zápas s pražskou Slavií.

Ve středu dělali příznivci klubu výtržnosti na jihu Moravy. Poté, co na pumpě u Břeclavi vyrabovali obchod, policisté jejích autobus zastavili na dálnici a 29 Srbům zkrátili platnost víz. Další část fanoušků se dostala do potíží kvůli vyrabování a posprejování benzinové stanice před Brnem.

Kvůli výtržnostem v centru Prahy pak policisté zadrželi 126 příznivců Crvene Zvezdy, 17 z nich je podezřelých z trestných činů. Při střetech s příznivci srbského klubu se zranilo 12 policistů. Fanoušci při potyčce s policií rozbili několik výloh a zničili vybavení venkovní restaurace v ulici na Můstku.

Přečtěte si také:
Srbští fotbaloví fanoušci za asistence policie odcestovali z Prahy
Srbští fanoušci řádili v centru Prahy, zasáhla proti nim policie
Policie hlídá fotbalové fanoušky Crvené Zvezdy Bělehrad
Fotbalový CZ Bělehrad vypsal vysoké odměny za postup přes pražskou Slavii
Vztahy mezi Slovenskem a Chorvatskem poznamenal fotbal
Chorvatští fotbaloví fanoušci se porvali se slovenskou policií
Polské fotbalové fanoušky čekají revoluční bezpečnostní opatření a tresty
Ochranka nezvládla fotbalový zápas v Brně, musela zasáhnout policie

Ivana Bernáthová, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme