Američané se loučí se senátorem E. Kennedym

V USA začalo loučení se zemřelým demokratickým senátorem Edwardem Kennedym. Po katolickém obřadu na rodinném sídle byla rakev s tělem politika přemístěna do jeho rodného Bostonu, kde je až do soboty vystavená na veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senátor Edward Kennedy na fotografii z roku 2006

Senátor Edward Kennedy na fotografii z roku 2006 | Zdroj: ČTK

Se senátorem Edwardem Kennedym se zatím loučili nejbližší příbuzní v rodném sídle Kennedyových na massachusettském Cape Codu. Teď mu vzdává hold veřejnost v rodném Bostonu a na sobotu se plánuje rozloučení s celým národem.

Smuteční projev pronese na Arlingtonském hřbitově prezident Barack Obama. Edward Kennedy pak bude pohřbený po boku svých bratrů Johna a Roberta Arlingtonském vojenském hřbitově u Washingtonu..

Analýzy, debaty a dokumenty rozebírající jeho dědictví stále dominují ve vysílání hlavních celostátních zpravodajských televizních a rozhlasových stanic.

I sobotní pohřeb bude podle očekávání celonárodní událostí.

Dlouholetý americký senátor za Demokratickou stranu a člen slavné politické rodiny Edward Kennedy podlehl ve věku sedmasedmdesáti let rakovině mozku, kterou mu lékaři diagnostikovali loni v květnu.

Přečtěte si také:
Odešel poslední slavný člen amerického klanu Kennedyů
Americký klan Kennedyů chce vyslat posilu do Senátu
Známý americký senátor Kennedy se zotavuje ze záchvatu

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme