Ve Spojených státech se po 18 letech našla unesená dívka

Po 18 letech se ve Spojených státech našla nezvěstná žena. Jaycee Lee Dugardová byla unesená jako 11letá dívka cestou na školní autobus. Nyní se přihlásila na policejní stanici v Kalifornii a její únosci jsou ve vazbě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carl Probyn s fotem nevlastní dcery Jaycee Lee Dugard

Carl Probyn s fotem nevlastní dcery Jaycee Lee Dugard | Zdroj: ČTK

"Je to jako zázrak", prohlásil v reakci nevlastní otec Jaycee Lee Dugardové Carl Probyn. Před 18 lety ji doprovázel jako 11letou holčičku s copem na školní autobus. Když se vzdálil, zastavilo u ní šedé auto se dvěma osobami, které jeho nevlastní dceru unesly.

Probyn se dokonce ocitl mezi podezřelými. To pak vedlo k rozchodu s matkou Jaycee. Skutečnost byla ale podle nynějších poznatků policie jiná.

11letou holčičku unesl v roce 1991 zřejmě za pomoci manželky Phillip Garrido, muž s minulostí sexuálního násilníka. Věznil ji pak na pozemku u svého domu, nepustil ji do školy ani k lékaři.

Zplodil s ní podle všeho dvě dcery, kterým je dnes 11 a 15 let. Víceméně náhodou si ho policie pozvala na stanici, kam přišla i Jaycee Lee Dugardová, a sama se přihlásila.

Policie ověřuje její totožnost s pomocí DNA. Je si prý ale na 99 procent jistá, že jde opravdu o ni. Věznitel dívky Garrido je i s manželkou ve vazbě.

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme