V Praze vystoupí legendární písničkář Leonard Cohen

Prahu čeká jedna z hudebních událostí roku. V 02 Aréně večer vystoupí kanadský písničkář Leonard Cohen. Za pár týdnů mu bude 75 let, ale na koncertě stále dokáže vytvořit neskutečnou atmosféru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výjimečný zážitek poskytl českým fanouškům i loni v září, kdy u nás hrál poprvé. O koncertu se mluvilo v superlativech. Titulky v tisku hlásaly "Cohen se v Praze dotkl absolutna." Podobný zážitek můžeme podle hudebního publicisty Jiřího Černého očekávat i dnes večer.

"Cohen totiž ze sebe vždy vydává maximum a pokaždé nabízí to, co slibuje. To znamená skvělé písničky, absolutní soustředění se na muziku, nerozptyluje se žádnými koninami, které provázejí koncerty hvězd," řekl Radiožurnálu Černý.

Přehrát

00:00 / 00:00

O koncertu Leonarda Cohena mluvil v Ranním interview Radiožurnálu hudební publicista Jiří Černý

Repertoár dnešního, podle plánu více než tříhodinového koncertu, by měl být podobný jako loni, kdy Cohen představil výběr svých největších hitů. "Že zahraje všechny své největší hity považuji za samozřejmost, myslím si, že se soustředí hlavně na svá první čtyři alba," dodal Černý.

Jiří Černý si na Cohenovi nejvíc cení jeho hlasu, kterým okamžitě zaujme. "On nemá velký rozsah nebo alespoň ho nepoužívá, ale zní mu to tak krásně, že je okamžitě rozeznatelný."

"A pak má velice silné melodie. Jednoduché ale silné. A také to, co se podle mě někdy zdůrazňuje až moc a to jsou texty. Celé dohromady je to jako procházka krásnou ale neznámou krajinou," uzavřel Černý.

Igor Maňour, Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme