Ve Washingtonu bude pohřeb Edwarda Kennedyho

Spojené státy se dnes definitivně rozloučí s Edwardem Kennedym. Poslední představitel starší generace rodu Kennedyů spočine po boku bratrů Johna a Roberta na Arlingtonském vojenském hřbitově u Washingtonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senátor Edward Kennedy na fotografii z roku 2006

Senátor Edward Kennedy na fotografii z roku 2006 | Zdroj: ČTK

Smuteční řeč pronese prezident Barack Obama. Rozloučit se s Kennedym přijdou i bývalí prezidenti Jimmy Carter, Geurge Bush mladší a Bill Clinton. A samozřejmě i kompletní washingtonská politická elita, ať už z Kennedyho demokratické nebo opoziční republikánské strany.

Už v pátek večer se v Bostonu v prezidentské knihovně Johna Kennedyho sešly významné osobnosti z obou hlavních politických stran, aby Edwardu Kennedymu složily hold a vzpomínaly na něj. Přímý přenos vysílaly hlavní zpravodajské stanice, včetně konzervativní Fox News, která za normálních okolností liberální demokraty ostře kritizuje.

Dlouholetý americký senátor a člen slavné politické rodiny Edward Kennedy podlehl ve věku sedmasedmdesáti let rakovině mozku, kterou mu lékaři diagnostikovali loni v květnu.

Přečtěte si také:
Američané se loučí se senátorem E. Kennedym
Odešel poslední slavný člen amerického klanu Kennedyů
Americký klan Kennedyů chce vyslat posilu do Senátu
Známý americký senátor Kennedy se zotavuje ze záchvatu

Igor Maňour, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme