Zvolte si s Radiožurnálem nové poslance - ZMĚNA

Po (ne)dokončeném čtyřletém volebním období opět navštívíme volební místnosti. Původní termín voleb v pátek 9. a sobotu 10. října však zrušil svým rozhodnutím Ústavní soud, na dalším posunu data se neshodla poslanecká sněmovna. Předvolební diskuse a další pořady, které Radiožurnál a další stanice Českého rozhlasu k volbám připravily, proto uslyšíte pravděpodobně o několik měsíců později.

V pondělí 14. září měl Radiožurnál začít vysílat sérii 15 volebních diskusí s publikem - 14 regionálních a závěrečný duel dvou kandidátů na premiéra plánovaný na předvečer voleb 8. října. Na projektu úzce spolupracujeme s regionálními stanicemi Českého rozhlasu, které budou spolu s Radiožurnálem tato klání kandidátů také vysílat. Volební diskuse měl moderovat Martin Veselovský.

Volební diskuse s Martinem Veselovským - původně plánované termínyČRo 1 - Radiožurnál vždy v čase 17-18 hodin.
Jednotlivé regionální stanice ve 2 variantách:
- ve stejném čase jako Radiožurnál
- nebo ještě o 30 minut déle - sledujte v programu regionálních stanic Českého rozhlasu.pondělí 14. září
Plzeň, studio Českého rozhlasu Plzeň, náměstí Míruúterý 15. září
Mladá Boleslav, Dům kultury Mladá Boleslav, Dukelská ulicestředa 16. září
Zlín, divadlo Malá scéna, Štefánikova ulicečtvrtek 17. září
Pardubice, Divadlo 29, ulice svaté Anežky Česképátek 18. září
Karlovy Vary, hotel Thermal, ulice I. P. Pavlovapondělí 21. září
Liberec, Krajská vědecká knihovna v Liberci, Rumjancenova uliceúterý 22. září
Teplice, Dům kultury Teplice, Mírové náměstístředa 23. září
České Budějovice, studio Českého rozhlasu České Budějovice, ulice U tří lvůčtvrtek 24. září
Brno, Moravská zemská knihovna v Brně, Kounicova ulicepátek 25. září
Jihlava, Dům kultury odborů, ulice Tolstéhoúterý 29. září
Hradec Králové, Muzeum východních Čech v Hradci Králové, Eliščino nábřežístředa 30. září
Olomouc, Mozartův sál, Horní náměstíčtvrtek 1. října
Praha, studio Českého rozhlasu Regina v Karlíně, Hybešova ulicepátek 2. října
Ostrava, studio Českého rozhlasu Ostrava, ulice Dr. Šmeralačtvrtek 8. října - DUEL Jiří Paroubek a Mirek Topolánek
Praha, atrium Českého rozhlasu, Vinohradská uliceVšechny diskuse si můžete poslechnout i ve zvukovém archivu Rádio na přání. Změna programu vyhrazena.

Volební studio v druhý den voleb

Po uzavření volebních místností v sobotu 10. října jsme plánovali odvysílat od 14 do 23 hodin tradiční volební studio. Provázet jím měli Jan Pokorný a Martin Veselovský, s komentáři se měl připojit Petr Nováček. Na základě informací z Českého statistického úřadu jsme chystali okamžitý přehled o aktuálních výsledcích voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Redaktoři Radiožurnálu měli být v době zveřejňování odhadů a výsledků voleb přítomni v sídlech všech hlavních politických stran. Měli zaznamenat reakce politiků i jejich názory a komentáře k volbám. Díky regionálním stanicím Českého rozhlasu a jejich zpravodajům byste se dozvěděli také aktuální informace z krajů.

Vysílání předvolebních spotůČeský rozhlas měl vyhradit celkem 14 hodin bezplatně poskytnutého vysílacího času pro kandidující politické strany, politická hnutí a koalice, jejichž kandidátní listina byla zaregistrována. Předvolební spoty měly vysílat celoplošné stanice Českého rozhlasu: ČRo 1 - Radiožurnál, ČRo 2 - Praha a ČRo 3 - Vltava.

Jak volit

Jaká jsou pravidla hlasování, jak se orientovat mezi kandidáty, kde jsou volební místnosti, odkdy dokdy je možné volit, co dělat, když budete v době voleb na dovolené, jak mohou volit Češi v zahraničí a další informace se dozvíte v pětidílné "vysvětlovně". Týden před volbami budeme vysílat praktické rady pro voliče. Poslouchejte Radiožurnál, sledujte stránky www.radiozurnal.cz a dozvíte se, jak na to.

Český rozhlas spustil nový zpravodajský internetový server zpravy.rozhlas.cz. Na něm najdete volební speciál a aktuální informace o vysílání Radiožurnálu a ostatních stanic Českého rozhlasu k volbám do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, včetně kandidátek, zákonů, výsledků minulých voleb a dalších informací.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, Brněnsko, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio