Volební diskuse s Martinem Veselovským - ZMĚNA

Radiožurnál historicky poprvé připravuje kompletní předvolební vysílání ze všech 14 krajů České republiky. Jde o nejrozsáhlejší volební projekt od začátku vysílání Radiožurnálu. Sérii 14 diskusí s publikem, které byly plánovány na září, z důvodu rozhodnutí Ústavního soudu odvysíláme v náhradním termínu, který bude oznámen poté, co bude vyhlášeno nové datum voleb.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volební diskuse s Martinem Veselovským

volební diskuse s Martinem Veselovským | Foto: Jan Rosenauer

Tým Radiožurnálu by měl (pravděpodobně v květnu 2010) zavítat do každého kraje. Na projektu úzce spolupracujeme s regionálními stanicemi ČRo, debaty bude vždy kromě Radiožurnálu vysílat příslušná regionální stanice. Diskuse zařadí Radiožurnál do vysílání v přímém přenosu vždy po 17. hodině. Téměř hodinovou předvolební diskusi s publikem vždy moderuje Martin Veselovský.

Původně plánované termíny diskusí:

14. září v plzeňském studiu Českého rozhlasu (náměstí Míru)
15. září v mladoboleslavském domě kultury (Dukelská ulice)
16. září ve zlínském divadle Malá scéna (Štefánikova ulice)
17. září v pardubickém Divadle 29 (ulice svaté Anežky České)
18. září v karlovarském hotelu Thermal (ulice I. P. Pavlova)
21. září v knihovně Liberec (Rumjancenova ulice)
22. září v teplickém domě kultury (Mírové náměstí)
23. září v českobudějovickém studiu Českého rozhlasu (ulice U tří lvů)
24. září v brněnské Moravské zemské knihovně (Kounicova ulice)
25. září v jihlavském Domě kultury odborů (ulice Tolstého)
29. září v muzeu v Hradci Králové (Eliščino nábřeží)
30. září v olomouckém Mozartově sále (Horní náměstí)
1. října v pražském Studiu A Českého rozhlasu v Karlíně (Hybešova ulice)
2. října v ostravském studiu Českého rozhlasu (ulice Dr. Šmerala).

Součástí projektu je exkluzivní výzkum, který bude pro ČRo provádět agentura SCaC. Ke každému kraji budeme mít nejnovější výzkum preferencí (průměrně v každém kraji na reprezentativním vzorku přibližně 700 respondentů). Diskuse se zúčastní maximálně 5 krajských lídrů stran. Klíčem k jejich výběru bude právě výzkum SCaC. Pro účast v pořadu bude směrodatná hranice minimálně 5 % preferencí. Výzkum bude mít statistickou chybu 1,5 procenta.

Radiožurnál pro své posluchače připravuje i další vysílání k volbám do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Uslyšíte například duel lídrů hlavních politických stran, praktické rady pro voliče nebo několikahodinové volební studio a rozhovory z vítězi i poraženými.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, Brněnsko, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu | Foto: Česká televize

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

Jan Rosenauer, Hana Hikelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme