Do Prahy se znovu vracejí přechody pro chodce přes tramvajové koleje

Ode dneška by v našem hlavním městě měla být opět v provozu většina na jaře zrušených přechodů pro chodce, které vedly přes tramvajové koleje. Ke zrušení přistoupil magistrát na základě ministerské vyhlášky, po protestech se ale rozhodl většinu ze 79 přechodů znovu vytvořit. Teď by měly být bezpečnější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bezpečný přechod pro chodce

bezpečný přechod pro chodce | Foto: www.nadacepartnerstvi.cz

"Přechody byly doplněny písemným upozorněním na tramvajovou trať, což upozorňuje chodce na to, že se musejí jinak chovat na vozovce a jinak při přechodu přes tramvajové koleje s provozem tramvají," řekl vedoucí silničního-správního úřadu pražského magistrátu Miroslav Rajchart.

Úprava se ale netýká všech přechodů přes tramvajové koleje. "Nejsou obnoveny ty, jejichž nová úprava si vyžaduje rozsáhlejší stavební úpravy. Tam jsou stanoveny termíny na podzim a některé až do jara příštího roku," dodal Rajchart.

Například na Tylovo náměstí, kde je velmi frekventovaná tramvajová křižovatka I.P.Pavlova, se vrátily pouze tři přechody ze čtyř.

Igor Maňour, Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme