Ministerstvo představí výsledky výzkumu mezi akademickými pracovníky

Ministerstvo školství zveřejní výsledky výzkumu, který zjišťoval názory akademických pracovníků na reformu vysokého školství. Konkrétní závěry by měly přinést obrázek o tom, jak se lidé pracující na vysokých školách k reformě staví, jaké změny by přivítali nebo jestli by je podpořili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Promoce studentů

Promoce studentů | Foto: Jan Rosenauer

"Významným počinem v této reformě bylo sestavení takzvané Bílé knihy terciárního vzdělávání, kterou vzala na vědomí vláda v lednu 2009 s tím, že potom v návaznosti na různé politické změny ty práce byly až pozastaveny," řekl Radiožurnálu vedoucí projektu Reforma terciárního vzdělávání Jakub Fischer.

"A aby se zjistil názor akademických pracovníků na tuto reformu, byl proveden rozsáhlý výzkum akademických pracovníků, kterého se zúčastnilo přes 6 tisíc respondentů."

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Matějů o výzkumu akademických pracovníků

Výzkum byl ukončen v červnu a zdaleka nebyl zaměřen jenom na případnou reformu. Radiožurnálu to potvrdil expert projektu Reforma terciárního vzdělávání Petr Matějů.

"Naším cílem bylo zjistit, v jakých podmínkách akademičtí pracovníci pracují, jak vnímají své vysoké školy jako dobře či hůře řízené instituce, jak vnímají roli samosprávy."

"Samozřejmě jsme se ptali i na běžné věci, jaké mají příjmy, jak jsou s nimi spokojeni," řekl o výzkumu Matějů.

Přečtěte si také:
Ministerstvo ve vládě prosadilo reformu vysokého školství

Marika Táborská, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme