Postaví trenér Weiss proti českým fotbalistům svého syna?

Slováci v něm vidí hráče kvalit Tomáše Rosického a přisuzují mu hvězdnou budoucnost. A zároveň o něm říkají, že by se už dnes mohl stát tajným trumfem ve večerním duelu proti českým fotbalistům. Jenže má to jeden háček. Musel by ho totiž postavit vlastní otec. Vladimír Weiss trenér v tom zase takový problém nevidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Otec a syn Weissovi

Otec a syn Weissovi | Zdroj: ČTK

Pokud by svého syna v důležitém kvalifikačním duelu opravdu poslal na hřiště, nepřemýšlel by jako rodič, ale jako kouč, a své dítě by postavil výhradně kvůli jeho fotbalovým schopnostem. Jenže to ještě neznamená, že se Vladimír Weiss mladší na Tehelnom poli skutečně představí. Otec trenér na předzápasovém setkání s novináři přiznal, že nosí v hlavě kvůli výkyvům počasí dvě možné sestavy. "Jednu na suché hřiště a jednu na těžší terén", vysvětloval. Jestli je v jedné variantě Vladimír Weiss mladší jeho otec Radiožurnálu přímo neprozradil. Jen naznačil: "Vyhovuje mu takové počasí." Jenže zatímco tou dobou, tedy v pátek večer pršelo, dnes už je Bratislava bez deště. A podle meteorologů to tak s největší pravděpodobností bude i v době zápasu. To by potom znamenalo, že Vladimír Weiss mladší nenastoupí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Postaví trenér Weiss proti českým fotbalistům svého syna?

Ale to jsou pouze spekulace. Na rozdíl od zpráv, které na adresu fotbalisty Manchesteru City chodí. Už to, že se jako sotva dvacetiletý dokáže prosadit mezi hvězdami typu Robinho, Tevez, Adebayor, Bellamy nebo Wright-Phillips o něčem svědčí. "Znám ho od malička, od prvních krůčků. Od jeho šesti let vím, jak je talentovaný." říká bývalý československý obránce a někdejší slovenský trenér Ladislav Jurkemik. Nadání Vladimír Weiss mladší potvrdil třeba v nedávném přípravném duelu proti Barceloně, ve kterém jeho tým zvítězil 2:1. "Narozdíl od otce má dynamiku. Nechci přehánět, ale jednou bude slovenským Rosickým. Fotbalista, který má zrychlení a kvalitu," chválí mladého záložníka Jurkemik.

Vladimír Weiss mladší to bude chtít dokázat i dnes večer, pokud ho ovšem jeho vlastní otec postaví. Dozvědět se to můžete i z přímého přenosu Radiožurnálu, který začíná stejně jako samotný zápas ve 20:30.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme