Policisté se chystají na návrat účastníků Diamond Race

Čeští policisté se chystají na návrat účastníků závodu Diamond Race. Německá policie jim totiž v neděli dopoledne vydá zadržená auta. Trasa zpáteční cesty závodníků zatím není jasná. V pohotovosti je ale například policie na západě Čech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR. Ilustrační foto

Policie ČR. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Desítky majitelů drahých a superrychlých vozů se ve čtvrtek vydaly z Prahy do Německa. Ještě ten den je ale bavorští policisté zastavili a závod ukončili.

Česká policie předtím se závodníky řešila jen několik přestupků a média ji proto kritizují za málo razantní postup.

Podle mluvčí policejního prezidia Dagmar Bednarčíkové přijmou nyní jednotlivá krajská policejní ředitelství svá vlastní opatření podle toho, kudy se závodníci budou vracet. "Bude nasazena asi třicítka policistů. Budou se zaměřovat na bezpečnost silničního provozu, zejména na dodržování maximální rychlosti, používání antiradarů, správné umístění registračních značek, připoutání pásy nebo technický stav vozidel," uvedla Bednarčíková.

Policisté budou mít podle ní k dispozici i rychlé vozy VW Passat nebo Ford Mondeo, stejně jako policejní motocykly. Mohou využít i laserové radary.

Neoficiální závod Diamond Race je českou obdobou milionářského závodu Gumball 3000. Přihlásilo se do něj 45 vozidel. Trasu závodu, který měl končit v neděli, pořadatelé nezveřejnili.

Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme