Supertajná cesta izraelského premiéra Netanjahua do Moskvy

Pondělní zmizení izraelského premiéra Benjamina Netanjahua bylo ve skutečnosti supertajnou návštěvou Moskvy. Netanjahu se tam pokoušel Rusy odradit od dodávek systému protivzdušné obrany S-300 do Íránu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benjamin Netanjahu

Benjamin Netanjahu | Foto: en.netanyahu.org.il

Právě tyto rakety vezla podle zákulisních zdrojů ruská loď Arctic Sea, která byla nedávno unesena u západní Evropy. Odhalení Netanjahuovy mise teď ale přebil jiný prvek - úřad vlády totiž lhal novinářům.

Zrušení všech domluvených schůzek, soukromé pronajaté letadlo a rozpačité mlčení úřadu vlády. To vše mělo zakrýt Netanjahuovu čtrnáctihodinovou tajnou misi do Ruska. Vědělo o ní pár lidí a dokonce i ambasáda v Moskvě se o ní dozvěděla až z tisku.

Mluvčí premiéra odmítl lhát a tak za něj tuto úlohu převzal vojenský tajemník, který žurnalistům tvrdil, že Netanjahu byl na jisté základně v Izraeli.

Tisk nyní analyzuje, proč premiér utrácel za soukromé letadlo a proč neletěl oficiálně. Podivné je i to, že vojenský cenzor nakonec jedněm novinám povolil zveřejnění supertajné operace. Spekuluje se proto o Netanjahuově řízené mediální akci.

Břetislav Tureček, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme