Opel zřejmě přece jen skončí v rukou kanadsko-rakouské firmy Magna

Americký koncern General Motors se zřejmě nakonec přece jen rozhodl prodat německou automobilku Opel. Podle zpravodajských agentur by novým majitelem měl být kanadsko-rakouský výrobce autodílů Magna. General Motors si ale údajně pro tento scénář klade podmínky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo Opelu v Ruesselsheimu

logo Opelu v Ruesselsheimu | Zdroj: ČTK

Dlouho se mělo zato, že američtí manažeři mají strach z toho, aby se citlivé průmyslové technologie nedostaly do Ruska. Na nabídce Magny se totiž podílejí ruská banka Sberbank a automobilka Gaz.

Pro převedení německé firmy do rukou tohoto konsorcia si ale General Motors zřejmě klade blíže neupřesněné podmínky. Spolková vláda, která nabídku Magny také upřednostňovala, se k poslednímu vývoji nechtěla vyjádřit.

Rozhodující slovo bude mít speciální svěřenecký fond Opelu, ve kterém mají americká mateřská firma a Německo po dvou zástupcích.

Kanadsko-rakouský výrobce autodílů garantoval prozatímní udržení všech pracovních míst ve čtyřech německých závodech Opelu. General Motors měl naopak v úmyslu závody v Bochumi a Eisenachu uzavřít.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme