Odbory ČSA se ještě tento týden sejdou s novou dozorčí radou

Ještě v tomto týdnu by se měla uskutečnit první schůzka odborů Českých aerolinií s novou dozorčí radou. Do jejího čela usedl včera Václav Novák, který v minulosti vyvedl z potíží a připravil k privatizaci například společnost Vítkovice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Praha - ČSA. Ilustrační foto

Letiště Praha - ČSA. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

ČSA v prvním pololetí letošního roku vykázaly ztrátu 1,8 miliardy korun. Veškeré úvahy o dalších krocích státu k ČSA padnou, pokud se firmu podaří prodat konsorciu Unimex - Travel Service.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor nového předsedy dozorčí rady Českých aerolinií Václava Nováka na Rádiu Česko

Ministerstvo financí nyní čeká na cenovou nabídku, která by měla přijít do 30. září. Mise nového předsedy dozorčí rady Českých aerolinií Václava Nováka tak může být pouze symbolická.

"V čase, který máme k dispozici musíme vyprodukovat materiály, podklady a hlavně schopnost uspíšit rozhodnutí co dál. To je to základní, na co se teď budeme koncentrovat," řekl Novák. Nejvíce ovlivnitelné v nákladové struktuře jsou podle něj personální náklady, ty se proto musejí určitě snížit.

"Firma si nemůže dovolit platit personální náklady v takové výši jako v současné době. Jestliže trh poklesne o víc než 10 procent, tak firma na to musí reagovat poklesem nákladů, které dokáže ovlivnit a tohle jsou jedny z nich," uvedl Novák.

Tomáš Pavlíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme