Srážka na přejezdu: jeden mrtvý, vykolejený vlak a škoda za 8 milionů

Na Kaplicku nedaleko česko - rakouské hranice vykolejil po srážce s autem nákladní vlak. Řidič osobního vozu, který podle policistů i přes fungující světelnou signalizaci vjel na přejezd, nehodu nepřežil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srážka vlaku s autem na Kaplicku

Srážka vlaku s autem na Kaplicku | Zdroj: ČTK

Havárie se stala před třetí hodinou odpoledne u obce Omlenice, kde se silnice kříží s mezinárodní železniční tratí z Českých Budějovic do Rakouska.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar o nehodě u Omlenic

Jak Radiožurnálu řekl mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar, nákladní vlak táhl osobní auto Fiat Punto asi 300 metrů. Mimo koleje zůstala po střetu lokomotiva a šest vagonů, z toho pět dvojdílných.

"Škoda byla předběžně vyčíslena na čtyři miliony korun na vlaku, 950 tisíc na zabezpečovacím zařízení a 40 tisíc na autě. Další vysoká škoda vznikla také železničním svršku, předběžně se mluví asi o třech a půl milionu," doplnil Neusar.

Z vagonů se žádný náklad nevysypal, přesto policie odhadla, že na odstranění následků nehody bude třeba více hodin. Provoz na mezinárodní trati se podle Neusara nejspíš podaří obnovit teprve ve středu. Dráhy zatím v úseku mezi obcemi Kaplice a Rybník nasadily náhradní autobusovou dopravu.

Martin Hromádka, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme