Ve Francii jsou v důsledku prasečí chřipky zavírány další školy

Šestačtyřicet tříd a dvaadvacet škol je ve Francii zavřeno kvůli epidemii prasečí chřipky. Ministr školství Luc Chatel potvrdil, že prefekt může rozhodnout o uzavření školy, pokud jsou ve třídě tři případy chřipky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Experti jsou aktuálně znepokojeni úmrtím mladého muže v Saint Etienne, který netrpěl žádnými jinými potížemi. Toto úmrtí znamená úplně nový pohled na chřipku A, napsal například na první stránce ve velkém titulku list Le Parisien.

Prasečí chřipka se ve Francii šíří i nadále velkou rychlostí o čemž svědčí počet uzavřených škol a tříd, předpokládá se, že první vakcíny by mohly být k dispozici v polovině října, zbylé pak do konce roku.

V metropolitní Francii dosud zemřelo na tento virus pět lidí, dohromady je pak i se zámořskými departmenty počet obětí 23.

Francie začne s očkováním proti prasečí chřipce za měsíc

Francie bude mít vakcínu proti takzvané prasečí chřipce v polovině října, což minulý týden potvrdil také premiér Francois Fillon s tím, že k dispozici budou dva až tři milióny dávek.

Zatím nebylo rozhodnuto, kdo bude mít při očkování přednost. Zbylé vakcíny, které si vláda objednala, budou k dispozici nejpozději do konce roku.

Jan Šmíd, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme