Debatu o reformě amerického zdravotnictví poznamenal spor o rasismu

Ve Washingtonu se rozhořela debata o rasismu. Bílý dům odmítl názor, že by kritika prezidenta Obamy měla kořeny v rasismu. Odpověděl tak na tvrzení bývalého prezidenta Jimmyho Cartera. Ten totiž uvedl, že za výpady na Baracka Obamu kvůli reformě zdravotnictví stojí skutečnost, že je Afroameričan.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

injekční stříkačky

injekční stříkačky | Foto: Stockbyte

Začal to výpad republikánského člena Sněmovny reprezentantů Joe Wilsona z Jižní Karolíny: ten přerušil prezidenta Obamu před několika dny při projevu v Kongresu výkřikem: "Lžeš!"

Vzbudil tak kritické reakce a obvinění, že nerespektuje prezidenta. Bývalý prezident Jimmy Carter v souvislosti s incidentem uvedl, že mnohým kritikům Baracka Obamy nevadí ani tak velké výdaje a reforma zdravotnictví, jako skutečnost, že je černoch.

Tím přilil oleje do ohně a vyvolal hněvivou reakci Obamových odpůrců, kteří odmítají, že by byli rasisty. Bílý dům se nyní zjevně snaží debatu uklidnit prohlášením, že se prezident necítí pod palbou rasistů.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme