ČTK povede původní ředitel. Volba jeho nástupce je zrušená

V čele České tiskové kanceláře zůstává její dosavadní generální ředitele Milan Stibral. Jeho rezignaci z letošního června Rada ČTK označila za neplatnou a současně zrušila volbu nového ředitele, ze které vítězně vyšel Radim Hreha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo agentury ČTK na budově pražského sídla

Logo agentury ČTK na budově pražského sídla | Foto: Marián Vojtek

Stibral přitom v červnu poslal Radě ČTK svůj rezignační dopis a chtěl odejít do důchodu.

Rada následně v létě zvolila jeho nástupcem Radima Hrehu, proti kterému ale ostře vystoupili odboráři. Vyčítali mu špatné manažerské výsledky ve Slovenské televizi a napojení na lobystické skupiny.

Rada ČTK proto ve čtvrtek usnesení o jeho zvolení zrušila. "Potvrdilo se, že rezignace generálního ředitele nebyla platná. Rada ČTK to bere na vědomí. Souhlasí s tím, aby generální ředitel Milan Stibral pokračoval až do konce svého funkčního období," potvrdila Radiožurnálu předsedkyně rady Pavla Valčáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci kolem výběru generálního ředitele ČTK vysvětlila předsedkyně Rady ČTK Pavla Valčáková v pořadu Radiofórum.

Podle ní nebyla rezignace platná, protože Stibral se domníval, že stačí dát rezignaci pouze Radě ČTK. "Ale nedal ji přímo ČTK, protože si myslel, že když je ČTK statutární zástupce, nebude to potřeba," vysvětlila Valčáková.

Po staronovém řediteli navíc podle Valčákové volali především zaměstnanci ČTK. "A pan Stibral jejich hlasů vyslyšel," řekla předsedkyně Rady ČTK.

Valčáková také v pořadu Radiofórum uvedla, že Rada ČTK neudělala žádnou chybu. Zrušit celé výběrové řízení, přestože už byl vybraný nový ředitel, je prý možné. "Opakuji, že rezignace nebyla platná," zdůvodnila Valčáková.

Milan Stibral tak zůstane ředitelem až do roku 2011.

Martin Drtina, Veronika Sedláčková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme