Miloš Zeman zamýšlí založit stranu. Do sněmovny ale nemíří

Expremiér Miloš Zeman, který se chystá založit novou stranu, nehodlá osobně kandidovat do Poslanecké sněmovny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Zeman

Miloš Zeman | Foto: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Chce se zaměřit na budování nového politického subjektu, který se má jmenovat Strana pro práva občanů.

"Pokud většina členů občanského sdružení bude pro založení takovéhle strany, tak v žádném případě nebudu kandidovat do parlamentu," řekl Zeman v pořadu České televize Otázky Václava Moravce

"Pro stranu budu pracovat zadarmo. Pokud někdo z mých přátel chce, abych se do politiky vrátil, tak jedině v této situaci, nikoli pro to, abych zahříval poslaneckou lavici anebo inkasoval nějaké peníze z funkce případného předsedy nějaké nové strany," dodal.

,Velká osobnost'

Současní politici stále považují Miloše Zemana za velkou osobnost českého veřejného života.

"Miloš Zeman bezesporu patří mezi největší postavy české politiky posledních dvaceti let. Já jsem nikdy nevěřil v jeho úplný odchod z politiky. On je člověk, který je s politikou spjatý, takže určitě by mě jeho návrat nepřekvapil," uvedl například místopředseda ODS Petr Nečas.

Podle jihomoravského hejtmana Michala Haška z ČSD je ale otázkou, jaký by byl přínos Miloše Zemana pro současnou politiku.

"Pro mě Miloš Zeman patří k jednomu ze tří největších osobností konce 20. století v české politice. Počítám mezi ně Václava Havla, Václava Klause a také Miloš Zemana. Je otázkou, co nového by teď Miloš Zeman do české politiky přinesl," vyznal se Hašek.

Kateřina Křenová, Klára Bílá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme