Nová hala = horší výsledky

Úřadující mistři ligy -  hokejisté Karlových Varů v nové hale zatím tápou

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary | Foto: HC Energie Karlovy Vary

Bylo by to na podrobné hledání statistikami, abychom přišli na to, kdy byl poslední extraligový mistr po šesti kolech nového ročníku v tabulce až třetí od konce. A svému aktuálnímu postavení nemohou uvěřit ani v Karlových Varech.

Můj dům, můj hrad říká jedno známé přísloví. To ale letos v lázeňském městě neplatí. Důvodem je i nová hala. Ze staré plechárny, jak se přezdívalo bývalému stadionu se tým Energie před letošní sezónou přestěhoval do moderní KV Arény, která leží jen kousek vedle, ale ovoce to zatím nepřineslo.

Rozdílné prostředí

"My jsme byli zvyklí na jiné prostředí. Diváci byli blíže, mantenily byly jiné. Nevím jak dlouho nám to bude trvat a doufám ,že to bude co nejkratší dobu." řekl útočník energie Václav Skuhravý.
Nový stadion pochopitelně nemůže za to, že hráči loňského mistra působí na ledě místy chaoticky, že jsou zbytečně vylučovaní atd. Přesto ale nové prostředí svůj vliv na současné výkony Energie má.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karlovy Vary v nové hale tápou

"Určitě se to odráží jinak. Byly jsme zvyklí na to že se to odrářelo více do prostředka. Tady se to spíše zklouzne, prostě ten puk jde spíše více dopředu. Když dáváme větší rány, tak tam se nám to odráželo spíše méně a více jako by do prostoru."

To je jen jeden z detailů, které přináší sice divákům větší komfort, ale hráčům dělá starosti. Alespoň zatím, protože je otázkou času, než si i samotní hokejisté zvyknou. Otázkou je, jak to ale blude dlouho trvat, protože i led je o něco odlišnější než ten předchozí.

"Tam byl trochu tvrdší a tady se to hodně lepí. Hodně tady skáčím puky. Led je měkčí, tolik nejezdí jako tam." uzavřel Skuhravý, který se v nové sezóně stejně jako jeho spoluhráči trápí. Ve sportovním marketingu existuje termín new stadium effect. Jeho využití spočívá zejména ve finančním profitu pro majitele a mnohem výraznější je např. ve fotbale než v hokeji. Hokejisté Karlových Varů na tento jev zatím doplácejí. Tři domácí zápasy a ani jeden bod - je jasnou vizitkou.

Nebudeme se vymlouvat

"Navíc se tady zmenšilo hřiště a my máme rychlé útočníky. To jsou ale dohady a my se na to nemůžeme vymlouvat, je to pro všechny stejné. Přesto, my vystřelíme a nám se to neodrazí. Prostě musíme jít štěstí naproti. Já doufám a pevně věřím, že se to změní."doplnil útočník Lukáš Pech.

Dokázat to budou moci Karlovarští už 22.9. kdy v rámci sedmého kola přivítají na svém ledě Třinec.

Radim Sajbot, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme