Policie požádá sněmovnu o vydání poslance Wolfa

Policie požádá sněmovnu o vydání nezařazeného ostravského poslance Petra Wolfa. Je podezřelý ze zneužití státních dotací ve výši 11 miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Wolf

Petr Wolf | Foto: Poslanecká sněmovna

Peníze měl využít na studie o vztahu životního prostředí a ekonomického rozvoje. Podle vyšetřovatelů ale hodnota studie neodpovídá poskytnuté částce. Poslanec Wolf jakékoliv obohacení popírá. Celá kauza má podle něj politický podtext.

"Jak to, že se nedělo nic tak dlouhou dobu a teď se něco děje zrovna v okamžiku, kdy má dojít ke klíčovým hlasováním ve sněmovně. Já to považuji za nátlak na svoji osobu a ovlivňování mého rozhodování. Komu to slouží, to já nejsem schopen říct," prohlásil Wolf.

Pokud by Wolfa poslanci zbavili imunity, mohlo by mu u soudu hrozit 5 až 12 let vězení. Podle mluvčí Vrchního státní zastupitelství v Olomouci Markéty Ševčíkové se v případu nedávno vyměnil dozorující žalobce.

"Nový dozorový státní zástupce v současnosti provádí prověrku vyšetřovacího spisu a měl by být hotov do 30. září. Ve stejnou dobu by také měla být vypracována žádost pro sněmovnu na vydání souhlasu s trestním stíháním," řekla Ševčíková.

Igor Maňour, Andrea Brtníková, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme