Na mši s Papežem přijede do Brna na 10 tisíc Slováků

Někteří poutníci ze Slovenska se zalekli davů na mši Papeže v Brně a zrušili objednávky autobusů. Přesto řeku Moravu přejedou tisíce věřících.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

papež na návštěvě

papež na návštěvě

Oficiálně se přihlásilo 9 tisíc poutníků a několik set církevních hodnostářů a kněžích. Ostatní přijedou po vlastní ose, zvlášť když to mají mnozí do Brna podstatně blíž než lidé z jiných částí Česka.

Ovšem všechny rezervace na autobusy zrušili věřící v Trenčíně a to je měli objednané tři měsíce dopředu. Vylekali se davů a také se jim nelíbilo, že musí přijet do Brna velmi brzo ráno, řekla místním médiím mluvčí autobusové společnosti. Podle věřících faráři při nedělní mši vyzývali své ovečky k hojné účasti.

Přijedou také Poláci, Rakušané a Němci

Do Česka se chystají také věřící z dalších sousedních zemí, především z Polska a Rakouska. Naopak Němců podle spolupracovníka Českého rozhlasu Jaroslava Šonky bude méně.

"Spíš to vypadá tak, že se za papežem vypraví hodně lidí z těch, co v Praze už stejně budou, ale samozřejmě existují i autobusové zájezdy z Německa," uvedl Šonka.

Igor Maňour, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme