Směrnice EU o službách může zvýšit hospodářský růst zemí Unie až o procento

Růst českého hospodářství by se mohl do budoucna mohl zvýšit až o jedno procento ročně. Dojde k tomu, pokud v rámci Evropské unie vstoupí v platnost takzvaná směrnice o službách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kadeřnictví

Kadeřnictví | Foto: Jan Rosenauer

Nová směrnice má usnadnit podnikání v tomto sektoru napříč zeměmi sedmadvacítky. Třeba kadeřnice by tak mohla svoji profesi vykonávat kdekoliv v Unii. Stačilo by jí k tomu české oprávnění a nemusela by už žádat o nové třeba v Německu.

Uvolnění trhu se službami podle Evropské komise zvýší růst ekonomiky sedmadvacítky zhruba o 1 procento ročně. Náměstek ministra průmyslu a obchodu Martin Tlapa čeká podobný přínos i pro české hospodářství.

Směrnice má začít platit od začátku příštího roku. Několik zemí Unie ji do svého právní řádu nestihne zavést. Podle Tlapy je ale pro Česko důležité, že to stihnou všichni naši sousedé.

Alena Adámková, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme