Tajfun Ketsana zamířil z Filipín do Vietnamu

Na Filipínách je po víkendových záplavách nejméně 240 mrtvých. Tajfun, který povodně způsobil, mezitím zamířil do Vietnamu. Tam si zatím vyžádal 23 mrtvých a evakuaci 170 tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filipíny čelí nejhorším záplavám za 40 let

Filipíny čelí nejhorším záplavám za 40 let | Zdroj: ČTK

Tropická bouře Ketsana přinesla během dvanácti hodin na Filipíny tolik deště, kolik jindy nenaprší za celý měsíc, a spustila tak nejhorší záplavy, jaké tento ostrovní stát postihly za více než 40 let.

Počet obětí pravděpodobně ještě poroste, neboť záchranáři se teprve dostávají do nepřístupných oblastí a odklízejí naplavené bahno. Bez přístřeší je více než 600 tisíc obyvatel.

Nejhorší je situace v Manile. V metropoli se 12 miliony obyvatel byl vyhlášen stav přírodní katastrofy. Filipínská vláda už požádala o mezinárodní pomoc při záchranných pracích i péči o postižené.

Oficiální činitelé varují, že země nemá dostatek prostředků, aby přestála další bouři, která se podle meteorologů formuje východně od Filipín a mohla by je zasáhnout už v pátek.

Marika Táborská, Ondřej Bouda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme