Paroubek jednal s Barrosem o ratifikaci Lisabonské smlouvy

Po předsedovi ODS Mirkovi Topolánkovi se také předseda ČSSD Jiří Paroubek vydal do Bruselu. Jednal s předsedou Evropské komise Josém Barrosem o stavu ratifikace Lisabonské smlouvy u nás a o kandidátovi na českého eurokomisaře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Paroubek (ČSSD) mezi novináři

Jiří Paroubek (ČSSD) mezi novináři | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Barrosa zajímaly komplikace v procesu konečného schvalování Lisabonské smlouvy, které vznikly po podání stížnosti Ústavnímu soudu skupinou senátorů.

"On říkal, že je velmi znepokojen a prakticky vyzývá všechny české politické strany v Parlamentu, aby záležitost řešily," řekl Jiří Paroubek.

Současně varoval před dalšími průtahy s ratifikací. Hlavně před podáváním dalších stížností na text Lisabonské smlouvy.

"Pokud bude podána další stížnost, tak se skutečně dostaneme do pozice ostrůvku v Evropě a to není nikdy dobrá pozice," uvedl předseda ČSSD.

Kandidátem sociální demokracie na budoucího českého eurokomisaře zůstává Vladimír Špidla. Podle Jiřího Paroubka si už v Bruselu vydobyl jméno a má šance, že pro něj v Evropském parlamentu budou hlasovat nejen socialisté, ale i poslanci jiných frakcí.

Pavel Novák, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme