Deník Sun už nebude podporovat labouristy

Britský deník Sun oznámil, že už nebude podporovat labouristickou stranu. Přiklonil se na stranu konzervativců. Premiér Gordon Brown popřel, že by tato zpráva výrazněji ovlivnila poslední předvolební konferenci této strany.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýn

Londýn | Foto: Fotobanka stock.xchng

Nejnovější průzkum pro televizi Sky News dává konzervativcům, neboli toryům podporu 37 procent. Labouristé jsou na třiceti procentech. Gordon Brown však tvrdí, že tento poměr ještě otočí.

Podle spolupracovnice Českého rozhlasu ve Velké Británii Ivany Kottasové může mít změna postoje významného deníku velký vliv na nadcházející volby:

Přehrát

00:00 / 00:00

O změně politického postoje britského deníku Sun mluvila na Rádiu Česko spolupracovnice Českého rozhlasu ve Velké Británii Ivana Kottasová.

"Sun je skutečně nejčtenější britský deník, který má zhruba 8 milionů čtenářů. Navíc protože jde o deník z kategorie bulváru, jeho čtenáři jsou spíše lidé s nižšími příjmy a s nižším vzděláním. To je přitom skupina lidí, na které Labour Party cílí."

Důvodem změny postoje je podle redaktorů deníku Sun potřeba oživení strany. "Labour Party, která vládne ve Velké Británii už dvanáct let, je vyčerpaná a je potřeba ji vyměnit," doplňuje Kottasová.

Zajímavé je i to, že se deník nově věnuje politickým tématům mnohem více než dříve.

Rádio Česko, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme