Exekutorská komora spouští portál veřejných dražeb

Exekutorská komora dnes oficiálně spouští portál veřejných dražeb. Lidé se na něm dozvědí veškeré informace o chystaných dražbách. Vytvoření nové databáze bylo zákonem nařízeno ministerstvem spravedlnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neplatičům hrozí exekuce

Neplatičům hrozí exekuce | Foto: a-kontra.net

Podle prezidentky Exekutorské komory ČR Jany Tvrdkové je portál určen všem zájemcům, kteří chtějí se chtějí dražeb účastnit. "Dozví se na něm vše, co potřebují - kdy a kde se dražba koná, můžou si stáhnout znalecký posudek, podívat se na fotografie, přečíst si popis nemovitosti. Podle zadání si můžou vyhledat dražené nemovitosti podle určitého druhu, v určitém kraji," řekla Tvrdková v Ranním interview Radiožurnálu.

Ze statistik vyplývá, že počet zabavování majetku v poslední době v Česku roste. "Komora trvale každý rok zaznamenává vzrůstající počet nařízených exekucí. Netroufáme si odhadovat, zda je to způsobeno hospodářskou krizí, nebo zda je to přirozený vývoj. Ale máme za to, že se krize na počtu nařízených exekucí podepsala," řekla prezidentka komory.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novém portálu veřejných dražeb i velkém zájmu o bezplatné právní poradny hovořil Jan Pokorný v Ranním interview Radiožurnálu s Janou Tvrdkovou, prezidentkou Exekutorské komory ČR.

Exekutorská komora nedávno spustila projekt bezplatných právních poraden, kde mohou klienti získat všechny potřebné informace o exekucích. Jejich smyslem je snaha zvýšit informovanost veřejnosti a tím předejít konfliktním situacím v exekučním řízení. Zatím jsou poradny v Praze a Brně.

"Poradny jsou v provozu měsíc a je o ně obrovský zájem. Setkáváme se s takovým zájmem, že se radíme v jaké fázi otevřít bezplatné poradny i v dalších městech. Chtěli bychom to ještě asi po dvou týdnech podrobně vyhodnotit," řekla Radiožurnálu Tvrdková.

Katarína Brezovská, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme