Díky novele zákona si cizinci budou moct kupovat domy

Vláda udělala další krok k tomu, aby si u nás mohli cizinci legálně kupovat nemovistosti. Schválila totiž návrh novely devizového zákona, která po formální stránce uvádí do souladu evropské právo se zákony České republiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové byty

Nové byty | Foto: Marián Vojtek

Podle evropského práva si u nás občané Evropské unie už byty fakticky kupovat mohou. A to od května, kdy Česku skončila výjimka. Poslanci ale příslušnou novelu českého zákona v červnu zamítli. Teď ji vláda předloží znovu.

"Tím jdeme naproti tomu, že občané členských států Evropské unie mohou nabývat nemovitosti, zejména se to týká samozřejmě bytů, protože nám skončilo pětileté období, kdy jsme z toho byli vyjmuti," vysvětlil premiér Jan Fischer.

Naopak změna se zatím netýká zemědělské půdy a lesů. "Tam je derogace sedmiletá a zbývají ještě dva roky," upřesnil premiér.

Jitka Hanžlová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme