Datové schránky organizované ministerstvem vnitra mají problémy

Systému elektronické výměny dokumentů v Česku hrozí ještě před startem kolaps. Takovou obavu vyjádřili na konferenci o výpočetní technice na brněnském výstavišti Ministerstvo vnitra a Česká pošta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Datové schránky

Datové schránky | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Systém má běžet od začátku listopadu a zbývá tak posledních pětadvacet dnů. Ministr vnitra Martin Pecina se obává jeho přetížení, pokud se budou uživatelé registrovat až v posledních dnech.

"Množství aktivovaných datových schránek zdaleka není také, jaké jsme si představovali. Nejvíce mě to mrzí u státních institucí, u orgánů veřejné moci, které tvoří skutečně malou část a myslím si, že tam měl náběh být mnohem dříve. Věřím, že se to snad ještě za tento měsíc podaří dohnat," řekl Pecina.

Projekt vázne podle Peciny například na resortu spravedlnosti. Pokud přijde například na soud elektronická zpráva, systém ji zatím nepředá konečnému adresátovi. Podatelna bude dokumenty tisknout a doručovat osobně.

Vladan Dokoupil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme