Lidovecký kandidát na eurokomisaře přesvědčuje spřátelené poslance EP

Boj stran o nominaci eurokomisaře se rozběhl. Kandidát KDU-ČSL, někdejší ministr v Topolánkově vládě Pavel Svoboda se v Bruselu sešel s poslanci největší politické frakce v Evropském parlamentu - evropských lidovců. Přesvědčoval je o svých kvalitách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropský parlament v Bruselu

Evropský parlament v Bruselu | Foto: Magdaléna Trusinová

Pavel Svoboda jednal s vedením poslanecké frakce Evropských lidovců o případné podpoře, pokud ho vláda nominuje na post eurokomisaře. Sám zdůrazňuje své jazykové vybavení - angličtinu a francouzštinu na nejvyšším stupni požadovaném ministerstvem zahraničí a zkušenosti ministra a diplomata.

Mít za sebou největší frakci Evropském parlamentu považuje za klíčovou věc:

"Pro úspěšného komisaře je důležité, aby mu procházely návrhy Evropským parlamentem. Tady je právě důležitá podpora ze strany nejsilnější frakce."

Své šance vidí lidovecký kandidát i v tom, že hlavní politické síly v Česku se nedokáží na jednom jménu shodnout. Apolitická Fischerova vláda by pak mohla vybrat jeho.

"Když se dva hádají, třetí se může smát," poznamenal Svoboda.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme