Slovensko přijde o 250 milionů korun z Evropské komise

Evropské komise neproplatí Slovensku výdaje v přepočtu 250 milionů českých korun za podezřelou zakázku, pro kterou se na Slovenku vžil termín "Nástěnkový tendr". Ministr pro výstavbu totiž oznámil stamilionovou zakázku pouze na nástěnce svého úřadu, kam neměla veřejnost přístup.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratislavský hrad

Bratislavský hrad | Foto: European Commission Audiovisual service

Zakázku vypsal ministr za Slovenskou národní stranu a přihlásila se jediná firma, která i vyhrála. Její spolumajitel je přitom právním zástupcem předsedy Slovenské národní strany Jána Sloty.

250 milionů korun od státu už vítězná firma dostala, ovšem podle slovenského tisku provedla služby za nesmyslně přehnané ceny.

Premiér Robert Fico dlouhé měsíce odmítal případ řešit, aby si koaličního partnera Jána Slotu nepohněval. Nakonec ale podlehl tlaku médií, ministra odvolal a korupci začala šetřit policie.

Ľubomír Smatana, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme