Vydání Polanského podle francouzského tisku nic nezabrání

Případ režiséra Romana Polanského nadále zaměstnává sdělovací prostředky ve Francii. Deník Le Parisien dnes přinesl dokumenty, o které se opírá obžaloba, a píše, že jeho vydání do Spojených států je stále pravděpodobnější.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér polského původu Roman Polanski

Režisér polského původu Roman Polanski | Foto: Jan Rosenauer

Jako velké osobní drama prezentuje list Le Parisien případ Romana Polanského. Jeho žena Emanuelle Seigner nevychází z domu a obě děti raději nechodí do školy.

Podle deníku je Polanski stále více izolován a jeho vydání do Spojených států už nic nezabrání. Veřejné mínění je navíc proti němu a tři čtvrtiny Francouzů jsou přesvědčeny o tom, že by měl stanout před soudem.

Několik zákonodárců dnes v Senátu slovně napadlo ministra kultury Frederika Mitteranda, který se za Polanskeho postavil. Podle senátorů musí být případ slavného režiséra posuzován jako každý jiný.

Ministr Mitterand už dříve vysvětloval své emotivní prohlášení tak, že chvíli před tím telefonicky hovořil s Polankého ženou.

Šestasedmdesátiletý tvůrce filmů Rosemary má děťátko, Hořký měsíc nebo Pianista čelí v USA obvinění ze znásilnění nezletilé Američanky v roce 1977. Kvůli obavám ze zatčení uprchl o rok později do Evropy.

Koncem září zadržela Polanského švýcarská policie na základě mezinárodního zatykače po jeho příjezdu do Curychu, kde měl na mezinárodním filmovém festivalu převzít cenu za celoživotní dílo. Nyní čeká na rozhodnutí o svém vydání do USA.

Jan Šmíd, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme