Francouzský ministr kultury se brání obviněním z pedofílie

Francouzskému ministrovi kultury Frédéricu Mitterrandovi se nevyplatilo zastání režiséra Romana Polanského obviněného ze zneužití nezletilé dívky. Rozvířil totiž polemiku ohledně svých sexuálně motivovaných cest do Thajska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eiffelova věž

Eiffelova věž | Foto: Fotobanka stock.xchng, Thomas Helsus

62letý homosexuál Mitterrand totiž ve své autobiografii popisuje, jak se před lety v Thajsku snadno dostával k "chlapcům" svolným k pohlavnímu styku.

Jeho minulost ostře kritizují opoziční socialisti i krajně pravicová Národní fornta. Sex s nezletilými ale ministr kultury odmítá a tvrdí, že za pohlavní styk platil pouze mužům svého věku.

"Sexuální turismus naprosto odsuzuji, je to podle mě hanebnost. A odmítám také pedofilii, na které jsem se já osobně nikdy žádným způsobem nepodílel," uvedl

Podle něj by se měli všichni ti, co ho obviňují, stydět. "Protože podobné činnosti asi provádějí. A všichni ti, kteří mě z pedofílie viní se tak dopouštějí směsice věcí: jednak pomluvy a pak také křivdy," uvedl Mitterrand.

Katarína Brezovská, Martina Hanáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme