Maďarům se nelíbí plánované škrty v rozpočtu na příští rok

Představitelé obecních a městských samospráv z celého Maďarska protestovali proti plánovaným škrtům v rozpočtu. Obávají se, že opatření zhorší už tak špatnou ekonomickou situaci v zemi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční trh na Vörösmartyho náměstí

Vánoční trh na Vörösmartyho náměstí | Foto: bth.budapestinfo.hu

Místní moc demonstruje proti centrální moci." Tento slogan se ujal na asi desetitisícovým shromáždění v největší míře. Ozývaly se i surovější výzvy na adresu vlády, která předložila návrh státního rozpočtu na příští rok, ve kterém je pro samosprávy určených o 120 miliard forintů, tedy o 12 miliard korun méně.

Podle hlavního organizátora, primátora východomaďarské metropole Debrecín Lajosa Kósu z opoziční Fideszu je Maďarsko jako ,Absurdistán'.

Celá akce měla opoziční, protivládní nádech. Nenaplnili se ale obavy, že se na demonstraci napojí extrémní živly a vyvolají nepokoje.

Gregor Martin Papucsek, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme