Ve Washingtonu demonstrují gayové a lesby

Centrem Washingtonu budou pochodovat gayové a lesbičky. Na demonstraci nazvané Národní pochod za práva mají požadovat ochranu federálních úřadů při respektování jejich občanských svobod. Mimo jiné při službě v armádě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Washingtonský Kongres

Washingtonský Kongres | Foto: Vojtěch Pohanka

"Skončím s politikou ,na nic se neptej, nic neříkej'," slíbil americký prezident Barack Obama na večeři homosexuálních aktivistů před nedělní demonstrací.

Odkazuje tím na zaběhnutou praxi, kdy se armáda neptá na sexuální orientaci rekrutů, ale zároveň se očekává, že se gayové a lesby nebudou při službě v armádě nijak projevovat.

Organizace homosexuálů začínaly prezidenta Obamu kritizovat, že zapomíná na své předvolební sliby. V nich jim zaručoval větší míru emancipace. Jenže otázky jako homosexuální sňatky a služba gayů a leseb v armádě zůstávají ve většině států velmi kontroverzní.

Americký prezident se po zvolení do Bílého domu do debaty na toto téma nezapojil.

Vít Pohanka, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme