Liberecký babybox zachránil život týdenní holčičky

Historicky první miminko bylo uloženo do babyboxu, který má ve svém areálu Krajská nemocnice Liberec. Poplašný zvonek se rozezněl v neděli v podvečer.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Babybox (ilustrační foto)

Babybox (ilustrační foto) | Foto: Jana Káninská

V babyboxu našli pracovníci libereckého pediatrického oddělení zdravou holčičku, která měří 49 centimetrů a váží 3040 gramů. Podle lékařů se miminko narodilo v neděli, a to v dopoledních hodinách.

O osudu 'Andrey Neděle', jak děvčátko pojmenoval ošetřující personál novorozeneckého oddělení Krajské nemocnice Liberec, rozhodne v příštích dnech oddělení sociálně právní ochrany dětí libereckého magistrátu.

Malá Andrea se stala pětadvacátým novorozencem, kterému babybox v Česku zachránil život. V Liberci je toto zařízení v provozu od loňského června, včera bylo ke svému účelu využito poprvé.

Marika Táborská, Ivana Schoffelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme