Karviná vyrazila do boje proti problémovým nájemníkům

Karvinská radnice chce vyřešit potíže v místním ghettu. Starousedlíci si stěžují na křik, nepořádek a vandalismus nových sousedů. Na místo nyní častěji vyrážejí strážníci, na kontrolu hygienických podmínek v rodinách se chystají i sociální pracovnice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídliště

Sídliště | Foto: Karviná

Šestka. Tak říkají lidé v Karviné nejproblémovější části města. Karviná 6 - Nové město patří k sociálně vyloučeným lokalitám. Přibývá nových nájemníků a starším lidem se s nimi špatně žije.

"Kdybyste tam bydlela, byla byste nešťastná jako my. Jeden den zasklí domácí sklo, druhý den je zase vybité. Schránky rozbíjejí, prostě všechno se ničí," říká jedna z obyvatelek.

Na radnici se nedávno sešli úplně všichni, kteří mohou tento problém vyřešit. Dohodli se na jediném - na problémové nájemníky uplatnit nulovou toleranci.

Jak upřesnil ředitel karvinské městské policie Petr Bičej, v místě teď pravidelně působí motorizovaná hlídka. "Ve vozidle jsou tři strážníci, kteří jsou nadstandardně vycvičeni a jsou fyzicky zdatní," dodal.

Primátor Tomáš Hanzel nevylučuje i velmi rázná opatření včetně odebírání dětí sociálně nepřizpůsobivým. "Pokud děti nechodí do školy, rodičům vzniká problém. Pokud je v těch lokalitách nepořádek a hygiena řekne, že v těchto podmínkách se nedá žít, tak budeme v rámci možností hledat cesty k tomu, aby se ti lidé nad sebou zamysleli a začali něco dělat," zdůraznil primátor.

Sociální pracovnice Renáta Chytrová potvrdila, že v domech žije několik rodin bez trvalého bydliště. "Opravdu se stává, že v bytech je i dvacet lidí. Takže i na tohle se budeme muset zaměřit, protože i z hygienického hlediska je situace celkem neúnosná," dodala pracovnice.

Podle radnice žije v problémové lokalitě minimálně čtrnáct rodin bez trvalého bydliště.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme