Rusko a USA pokročily v debatě o jaderném odzbrojování

Rusko a Spojené státy pokročily v debatě o jaderném odzbrojování. Po jednání s americkou ministryní zahraničí Hillary Clintonovou to prohlásil její ruský protějšek Sergej Lavrov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hillary Clintonová

Hillary Clintonová | Foto: U.S. Department of State

Oba ministři zahraničí potvrdili, že kromě dohody o snižování jaderného arsenálu jednali i o dalších důležitých otázkách jako o Afghánistánu, či amerických plánech na protiraketovou obranu.

Hillary Clintonová v Moskvě zopakovala, že Washington, který nedávno přehodnotil svou koncepci, do níž měla být zapojena i Česká republika a Polsko, chce nyní s Ruskem spolupracovat na nové strategii, jak čelit potenciálním hrozbám.

Přehrát

00:00 / 00:00

Moskevské jednání americké ministryně zahraničí Hillary Clintonové s jejím ruským protějškem Sergejem Lavrovem sledoval kolega z ČRo6 Libor Dvořák.

Důležitým momentem jednání bylo podle ministrů zahraničí také téma íránského jaderného programu. Šéfka americké diplomacie ocenila pomoc Ruska v otázce Íránu, její protějšek Sergej Lavrov nicméně připomněl rezervovaný postoj a výhrady Moskvy vůči možnosti zpřísnění sankcí vůči Teheránu.

Jednání Hillary Clintonové bude pokračovat odpolední schůzkou s prezidentem Dmitrijem Medvěděvem a představiteli ruských nevládních organizací.

Lenka Kabrhelová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme