Hermann Maier končí kariéru

Slavný rakouský sjezdař Hermann Maier překvapivě ukončil krátce před startem olympijské sezony kariéru.Šestatřicetiletý lyžař přezdívaný "Herminátor" to oznámil ve Vídni s tím, že jde o spontánní rozhodnutí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herman Maier

Herman Maier | Foto: FIS

Hermann Maier se narodil 7.prosince 1972 v rakouském Altenmarku. Od dětství se spolu se svým bratrem Alexem začal věnovat sjezdovému lyžování pod vedením svého otce.

Po čase se dostal do lyžařské školy, ze které ho ale později vyhodili. Byl slabý a lehký a už v 15 letech začal mít problémy s koleny. Na místo lyžařské školy se začal učit zedníkem. Díky tomu začal nabírat potřebné svaly a sílu. Každý večer po práci se snažil trénovat. Za tmy jezdil na kole, aby nabral stehenní svalovou hmotu, ale jezdil i na sjezdovkách. Vždy vyšlapal kopec s lyžemi na ramenou, nazul lyže, postavil trať, znovu vyšlapal kopec, trať sjel, vyšlapal kopec, trať upravi a tak pořád do kola.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hermann Maier se loučí

Přesně tahle píle ho dovedla až k okamžiku absolutního triumfu. Na olympijských hrách v Naganu získal dvě zlaté medaile v super G a obřím slalomu, ale také hrůzostrašně vypadající pád, ze kterého se však rychle oklepal a vysloužil si přezdívku Herrminátor.Kraloval světovému poháru, který během své kariéry dokázal čtyřikrát vyhrát.

24.srpna 2001 měl nehodu na motorce a lékaři mu předpovídali, že možná příjde o nohu. On se však nevzdal a po 580 dnech se vrátil do závodů světového poháru a opět dokázal vítězit. Nyní oznámil konec kariéry během které posbíral dvě olympijská zlata, tři tituly  mistra světa a popanoval 54 závodů světového poháru. Loučí se jedna z největších postav historie sjezdového lyžování.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme