BIS odmítá, že by sledování Sazky zadal premiér

Bezpečnostní informační služba provalila bariéru mlčení v případu sledování loterijní společnosti Sazka. Mluvčí tajné služby popřel, že by si expremiér Mirek Topolánek operaci v Sazce objednal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bezpečnostní informační služba

Bezpečnostní informační služba | Foto: Jan Rosenauer

"Bývalý premiér Mirek Topolánek nám jakýkoliv úkol v podobě zpravodajských aktivit zamířených na Sazku nikdy nezadal. Pokud by se tak stalo a takový úkol bychom přijali, tak hrubě porušíme zákon. Zpravodajské úkoly nám může zadávat výhradně vláda jako celek a pak už jen prezident republiky. Taková zadání jsou vždy v utajeném režimu, který nemohu a nebudu porušovat," řekl mluvčí.

Radiožurnál včera odvysílal informaci, že agenti tajné služby chtěli získat v Sazce informátora, který by jí předával informace o chodu firmy a jejím generálním řediteli Aleši Hušákovi.

Server Aktuálně.cz včera napsal, že celá operace BIS vznikla z popudu Mirka Topolánka a ministra školství Ondřeje Lišky. Sazka dnes jednoznačně vyloučila, že by byla jakkoli spojena s vývojem na politické scéně a politickými aférami v České republice.

Její mluvčí Zdeněk Zikmund podotkl, že se loterijní společnost kvůli aféře obrátí na premiéra Jana Fischera, šéfa Poslanecké sněmovny Miloslava Vlčka a jeho prostřednictvím na parlamentní kontrolní komisi pro BIS.

Milan Kopp, Jan Hrbáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme